6 anledningar att spela på lotto

Har du provat att spela på lotto någon gång? Detta spel är mångas favorit framför alla andra typer av lyckospel. Och det är inte utan anledning.

Vi på Lottoguiden.se listar 6 bra skäl att spela på lotto.

1. Lotto är ett enkelt spel

Alla kan spela lotto. Kryssa för en eller flera rader, välj eventuella tillval och lämna in dina rader. Svårare än så är det inte att spela på lotto.

Sedan väntar du på dragningen. Följ den i TV eller på nätet. När den är avklarad ser du direkt om du vunnit. Spelar du på nätet behöver du inte ens jämföra dina rader utan får svar direkt om du vunnit.

Håll med om att det är lätt att spela!

Men trots att det är så enkelt, eller kanske just av den anledningen, är det riktigt kul att spela på lotto.

Tips – läs även vår guide om hur man spelar lotto.

2. Stora vinster

När du tänker på lotto vad tänker du på då?

Storvinst på lotto hägrar

Vi tänkte väl det.

Möjligheten att kunna vina miljontals kronor och bli rik över en natt är vad de flesta tänker på när de hör ordet lotto.

Det finns många exempel på folk som vunnit stora summor. År 2016 fick tre jackpotvinnare runt fem miljarder kronor var i lotteriet PowerBall.

En ofattbar summa.

Kanske är det inte varje dag vinsterna är så höga men många gånger handlar det om åtskilliga miljoner kronor i jackpot. Då är det kul att vinna oavsett om du är ensam vinnare eller om du får dela vinsten med några fler.

I ärlighetens namn kanske det inte är så stor chans att man är en av de allra lyckligaste, men det är kul att hålla drömmen vid liv.

Och vem vet – nästa gång kanske det är din tur?

3. Spela när du vill och var du vill

Tack vare Internet har det dykt upp nya möjligheter för dig som gillar att spela på lotto.

Förr i tiden var du tvungen att ta dig ner till spelombudet för att lämna in dina rader. Idag kan du göra allt från din dator, mobil eller surfplatta.

Självklart kan det fortfarande vara ett nöje att gå till spelombudet, men håll med om att det kan vara trevligt att kunna tippa även från stranden, på bussen eller hemma i den bekväma soffan?

Att spela när du vill och var du vill har blivit möjligt tack vare Internet. Är du osäker på hur man gör? Det behöver du inte vara. Även om du är nybörjare kommer du snabbt igång med lotto oavsett vilken spelsajt du väljer.

4. Mängder med lottospel att välja bland

Möjligheten att spela online ger även fler fördelar förutom att det blir lätt att spela när du vill. Du kan nämligen spela på lotterier från hela världen. 

Känner du för att prova på turen hos något av de stora lotterierna? På internet hittar du numera spel från hela världen. I Europa finns bland annat Eurojackpot och EuroMillions.

I USA är US PowerBall och MegaMillions omåttligt populära. Dessa kan du spela på online.

Det finns spanska, sydafrikanska, polska, chilenska och mexikanska lotton. Bara för att nämna några.

Vi har skrivit flera recensioner om olika utländska lotterier. Exempelvis kan du läsa om Eurojackpot här.

5. Det är kul med lotto

Nämnde vi att lotto är kul? Detta är en självklar anledning att spela! Egentligen kanske det kan räcka som den enda anledningen.

Lotto har genom tiderna lockat folk i alla åldrar. Att som barn sitta med morfar eller farfar och hjälpa honom kryssa för vinnarraden är något många kommer ihåg. Eller var det kanske farmor eller gammelmormor som var experten på lotto när du var barn?

Även om man förstås ska ha tur för att vinna är det kul med lotto även när man inte gör det. Spänningen och hoppet om att kamma hem storvinsten är anledning nog att spela då och då.

Och mellan varven kan det bli några småvinster också. Vem gläds inte över några tusen i vinst även om man i själva verket kanske satsat mer än så genom åren?

Kanske kan vi sträcka oss så långt att säga att nöjet med lotto kan vara den enda anledningen att spela – oavsett om du vinner eller inte.

6. Ett ganska långsamt spel

Vi på Lottoguiden tycker om lotto av många skäl men en bra anledning till att vi väljer just detta spel är den långsamma hastigheten.

När du spelar på lotto är det aldrig någon stress. Givet att du inte väntat med att lämna in dina rader till fem minuter innan stängning kan du i lugn och ro sitta och välja ditt spel.

Vill du spela med system eller använda en slumpgenerator? Tänker du utforska olika lyckonummer eller är du noga med att välja bort allt vad turnummer heter?

När du spelar på lotto har du gott om tid på dig att fundera och fylla i dina rader exakt så som du vill.

Sedan är det dragning endast en eller några få gånger per vecka för varje spel. Det innebär en mycket mindre risk att du ”dras med” och satsar mer och mer.

Att spela på lotto är – vill vi hävda – mycket mindre riskabelt än diverse casinospel där det blinkar och låter och där du lätt spenderar mer än vad du tänkt från början.

Lycka till med ditt lottospel!

Senast uppdaterad 22 februari, 2023