Powerball

4.9 /5
Svensk lottosida med 50 av världens lotterier Till Spelsidan

Powerball Funktioner

  • Ett av de största lotterierna i världen!
  • Miljardvinster i potten!
  • Enkelt och okomplicerat spel!

Powerball Information

  • Game Type: Lotteri
  • Bonuserbjudandet : Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Powerball står för tio av de största jackpotvinsterna genom tiderna. Av de 40 största jackpotvinsterna genom tiderna, alla kategorier, kom hela 22 jackpots från Powerball.

Powerball är ett av de klassiska lotterierna i USA. Det är det lotto som genererat den absolut största jackpotvinsten genom tiderna. Powerball är även det lotteri som haft flest rekordutbetalningar någonsin – inte bara i USA utan i hela världen!

Det är enkelt att spela på Powerball från Sverige. Det finns alltid en garanterad jackpot på 40 miljoner dollar, oavsett hur många som spelat och hur mycket pengar som satsats. Genom funktionen PowerPlay kan du öka vinsten upp till fem gånger.

Här kan du spela Powerball

# Lottosida Bonus Betyg Till Spelsidan
1 the lotter logga swe Svensk lottosida med 50 av världens lotterier

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Till Spelsidan Recension

Om Powerball lotteri i Sverige

Powerball lotteri är ett lottospel som kommer från det stora landet på andra sidan Atlanten, USA. Nu för tiden kan du tack vare Internet även spela lotto online här i Sverige. Powerball är ett spel där jackpotvinnare kan kamma hem enorma belopp.

Av de 10 största vinsterna på lotterier i världen genom tiderna, har hela 7 delats ut till Powerball-spelare. De lyckliga vinnarna har kammat hem mångmiljardbelopp. Du läste rätt: flera miljarder, inte miljoner! Det är nästan svårt att föreställa sig sådana vinster.

Spelet är enkelt och okomplicerat. Du väljer ut 5 nummer mellan 1 och 69 och ett Powerball-nummer mellan 1 och 26. Om du vill kan du lägga till 10 kronor och få ett tillval som kallas PowerPlay. Med detta tillägg kan du flerdubbla dina vinster upp till 5 gånger.

Powerball har två dragningar i veckan – på torsdagar och söndagar. Du väljer själv om du vill delta i veckans båda dragningar eller enbart i den ena. Dragningarna sker klockan 5 på morgonen svensk tid. Det är en lite konstig tid men lotteriet drivs ju från USA och då blir det så på grund av tidsskillnaden. Kanske är det ändå inte så dumt att vakna upp lite rikare en vacker morgon!

Pris och prenumeration på Powerball lotteri

Det kostar enbart 35 kronor att spela en rad på Powerball. Du kan välja till tillägg om du vill. För 10 kronor får du det nämnda PowerPlay och för 35 kronor kan du fördubbla jackpotten!

Våra samarbetspartners erbjuder möjligheten att prenumerera på lottoraden. Fördelen är att du då slipper hanteringskostnaden på 5 kronor och du riskerar heller inte att glömma bort att lämna in din rad i tid inför nästa dragning. Det är enkelt och går snabbt att spela med en prenumeration eftersom det hela sköts helt automatiskt!

Snabba spel

Är du ute efter ett spel som inte tar upp timmar av din tid och som erbjuder riktigt fina vinster till vinnarna? Vill du slippa sätta dig in i komplicerade spelregler och istället enbart förlita dig på turen? Då är det ett lottospel du är ute efter och ett av de mest fascinerande spelen är Powerball lotteri. Ett lottospel som du enkelt kan spela online.

Bra vinstchanser på Powerball

Chansen att vinna i US Powerball är hela 1 på 25. För att vara exakt är chansen 1 på 24,9. Oavsett hur många som spelar och oberoende av jackpottens storlek är vinstchansen densamma. Sannolikheten att vinna jackpot är cirka 1 på 292 miljoner.

Sedan ökar chanserna drastiskt för de andra prisnivåerna. Det är till exempel en chans på knappt 117 miljoner att få 5 rätt, det vill säga att hamna på andra plats. För den tredje nivån är vinstchansen 1 på drygt 900 000. Att hamna på tredje nivån är tillräckligt för att kamma hem flera miljoner kronor om PowerPlay är använts. Inte illa!

Jackpotvinst i 30 år

Den som vinner jackpot i Powerball kan välja mellan att få ut pengarna direkt eller att få dem utbetalade i mindre summor till bankkontot varje år i 30 års tid. Om du väljer en klumpsumma blir vinstbeloppet mindre än om du väljer årsvisa betalningar eftersom pengars värde hänger samman med tiden.

Lite drygt 60 procent av vinstsumman får man om man väljer en klumpsumma. Fördelen med att få pengarna som en klumpsumma är att du själv kan välja vad du vill göra med dem, till exempel att investera dem i något smart.

När man väljer att få utbetalningar i 30 år fördelas utbetalningarna så att summan ökar med 5 procent för varje år. Det är väl inte så tokigt det heller att få flera miljoner kronor utbetalade varje år! Den stora fördelen med att få en del av vinsten varje år är att man inte riskerar att göra slut på vinstpengarna.

Hisnande vinsthistoria

Powerball är det lotteri i världen som haft absolut störst jackpot genom tiderna. Det var i januari 2016 som tre vinnare fick dela på nästan 1,6 miljarder dollar. Det motsvarar över 13 miljarder svenska kronor.

Det är nog få som egentligen kan greppa hur mycket pengar det är egentligen. Året därpå fick en ensam vinnare drygt 750 miljoner dollar, vilket är en av de största vinsterna som en enda person vunnit genom tiderna. Den senaste enorma jackpotvinsten i Powerball ägde rum i oktober 2018 då två vinnare fick dela på nästan 690 miljoner dollar.

Powerball står för tio av de största jackpotvinsterna genom tiderna. Av de 40 största jackpotvinsterna genom tiderna, alla kategorier, kom hela 22 jackpots från Powerball.

Statistik för Powerball

Sedan oktober 2015 då de nya reglerna för Powerball började gälla ser statistiken ut som följande. Det vanligaste numret bland de första fem bollarna i Powerball är nummer 64. Det näst vanligaste numret är 69.

På tredje plats kommer nummer 23. Dessa tre nummer har vart och ett förekommit i mer än 2 procent av alla dragningar. I botten av listan hittar vi nummer 35. Det har bara förekommit lite drygt 0,6 procent av alla dragningar. Näst sämst nummer i Powerball är 65. På tredje plats från botten hamnar nummer 51. Dessa två sistnämnda nummer har dragits i drygt 1 procent av dragningarna.

Sedan har vi själva ”Powerball” som är den sjätte bollen. Där är det vanligaste numret 24. Detta nummer har förekommit i drygt 6 procent av dragningarna. Nummer 9 är på andra plats och har förkommit i nästan 5,5 procent av dragningarna. Det tredje bästa numret är 21 som dykt upp i knappt 4,9 procent av fallen. De sämsta numren i denna kategori är 14, 23 och 2. De har förekommit i mellan cirka 1,7 och 2,6 procent av dragningarna.

Vi kan konstatera att lyckonumret 3 klarat sig bra rent historiskt sett. Lyckonumret 7 har varit medelmåttigt medan 13 har varit sämre. Bland numren för den sjätte bollen tillhör däremot 13 ett av de bättre numren. Nummer 7 är även här någonstans i mitten och lyckonumret 3 finns inte alls med.

Maximera vinsten!

Statistik är en sak, hur det blir i nästa dragning är en annan. Dina chanser att vinna jackpot är exakt lika stora oavsett vilka nummer du väljer. Därför spelar det inte så stor roll vilka nummer som vunnit tidigare.

Däremot kan du ha bättre chans att få behålla vinsten för dig själv om du väljer nummer som inte är så populära. Det kan också vara smart att använda en slumpgenerator för att slippa fundera på vilka nummer som är bra i Powerball.

Dessutom tycker vi gott att du kan öka chansen att få en kraftigare utbetalning genom att lägga till PowerPlay. Visst kan det vara trevligt att ha aktiverat dubbel jackpot om man nu skulle vinna högsta priset, men frågan är om det är värt det.

Chansen är ändå mycket högre att du vinner på någon av de andra prisnivåerna. Då kanske det är smartare att lägga pengarna på en extra rad i Powerball istället.