Lotto på text TV (texttv 590)

Lottoresultaten på sida 590 på Text TV är en riktig klassiker bland folk som gillar att spela på lotto. Här går vi igenom hur denna Text-tv-sida fungerar och vad du kan hitta där.

Internet i all ära men ibland kan det vara skönt att begränsa informationsflödet en aning och fokusera. Det är precis vad du kan göra genom att läsa lotto resultat på text tv 590.

Men sidan finns väl inte längre kanske du undrar? Fortsätt läsa – Lottoguiden berättar hur det fungerar.

Lotto text tv 590 – vad är det?

Lotto text tv 590 resultatserviceSidan 590 på text tv på SVT var ägnad åt lottoresultat. ”Var” eftersom sidan inte längre går att nå – inte via teven i alla fall.

Anledningen är den nya spellagen som trädde i kraft 1 januari 2019. Enligt den har Svenska Spel inte längre monopol på spel utan alla företag med en licens har rätt att erbjuda lotto och andra lyckospel.

Den logiska konsekvensen blev att SVT inte längre kunde ge det statliga lotteriet exponering utan att släppa in övriga aktörer, något som skulle bli allt för komplicerat. Följaktligen togs text tv 590 ur sändning.

Sidan 590 finns ändå kvar

Det var många som tyckte det var tråkigt att sidan 590 försvann. Trots allt var det praktiskt att snabbt få alla resultat genom att endast slå på teven.

Som tur går det fortfarande att läsa denna sida, fast på nätet. Genom att knappa in texttv.se/590 i din webbläsare kan du se alla lotto-dragningar från Svenska Spel – precis som förr.

Varför läsa text-tv på nätet när man ändå kan hitta alla resultat där? Vill du bara läsa den absolut viktigaste informationen utan att distraheras av en massa reklam och information som du inte har nytta av? Vill du bara ha dragning och resultat? Då är texttv 590 ett bra val, trots att det numera bara finns på nätet.

Svensk lottosida med 50 av världens lotterier

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Vad finns på lotto text tv?

Lotto text-tv är i praktiken mycket mer än endast sidan 590. Följande sidor finns med:

 • Sidan 587: Keno
 • Sidan 588: Vikinglotto
 • Sidan 589: Eurojackpot
 • Sidan 590: Lotto

Det finns även andra resultat från Svenska Spel på texttv (på nätet) så som Europatipset, Powerplay, Stryktipset och Toptipset.

Vilka resultat finns på sida 590?

Är det lotto-dragningen du är intresserad kan du se fram emot följande resultat:

 • Lotto 1
 • Lotto 2
 • Joker

Så kan du förstå lotto text tv

Den information som visas på text tv 590 är ganska lätt att förstå och kräver egentligen inte någon närmare förklaring.

Låt oss ändå gå igenom vad denna sida innehåller.

Högst upp står TextTV 590, vilket visar att du hamnat rätt. Här finns även dag, datum och år samt informationen om att dragningsresultaten kommer från Resultatservice.

Uppe i toppen av sidan finns information om vilken dragning som avses. Till exempel kan det stå ”Lotto lördag” eller ”Lotto onsdag” här, beroende på vilken dag dragningen var.

Resten av skärmen är uppdelad i tre delar: Lotto 1, Lotto 2 och Joker.

Vid respektive del finns resultatet genom de sju numren. Till exempel: 4-5-6-11-16-22-24

För Lotto 1 och 2 men inte för Joker följer därefter tillägget, exempelvis: 3-15-29-32

Allt detta är markerat i gult. Därmed kan du lätt hitta rätt lottoresultat snabbt. Smidigt!

Se hur stor vinsten är

Under respektive del visas därefter hur stor din vinst blir ifall du haft si eller så många rätt i dragningen.

Till exempel kan det se ut så här för Lotto 1:

 • 7 RÄTT – 1 923 859 KR
 • 6 RÄTT plus TILLÄGG – 28 150 KR
 • 6 RÄTT – 3 162 KR
 • 5 RÄTT – 123 KR
 • 4 RÄTT – 23 KR
 • DRÖMVINSTEN – 5 KR

På samma sätt visas dragningen för Lotto 2. För Joker ser det också nästan likadant ut med undantag för att det förstås inte finns någon drömvinst där.

Sammanfattning

Lotto text tv 590 är en sida som inte längre finns i sändning på SVT, men den går utmärkt att läsa online på nätet. Att den försvann från TV beror på att vi fick en avreglering av den svenska spelmarknaden.

Det är dock många som fortfarande läser sid 590, trots att den bara finns på nätet. Det är nämligen ett lätt sätt att snabbt få fram information om dragningarna i Lotto 1 och 2 samt Joker.

Vanliga frågor

Vad är lotto text tv?

Det är en sida med lottoresultat som fanns på text tv i SVT. Den 1/1 2019 togs den ur sändning och finns numera bara online.

Vilka lotterier finns på sidan 590?

Du hittar Lotto 1, Lotto 2 samt Joker på sida 590 (lördagar och onsdagar).

Varför försvann text tv 590?

När den uppdaterade svenska spellagen trädde i kraft 2019-01-01 blev alla lotterier med licens lagliga, inte bara Svenska Spel. Därför kunde Sveriges Television inte längre bara visa lottoresultat från Svenska Spel.

Varför är det bra med lotto-resultat på text tv?

Förespråkarna menar att det är mycket lättare att snabbt se sitt resultat på text-tv jämfört med att behöva googla fram resultatet från dragningen.

Källor:

https://www.texttv.se/590

Senast uppdaterad 30 januari, 2024