Lottoresultat – Rätta din lottorad här

Alla rätt på lottoresultatetOnline lotto är en speltyp som uppskattas av väldigt många. Anledningarna till detta är naturligtvis många.

Dels är det ett enkelt spel att komma igång med och dels krävs det knappt någon tidsinvestering alls.

Man behöver heller inte ha några förkunskaper. Man behöver kort och gott välja ut ett antal lottonummer och betala sin rad eller sina rader.

Du kan via vår länk här nedanför få reda på lottoresultatet för mer än 40 stora lotterier. Snabbt och enkelt sätt att ta reda på om du är en av de lyckliga vinnarna.

Därefter behöver man bara vänta, hålla tummarna och invänta eventuella vinster. Att rätta lottoraden är heller inga problem. Man kan helt enkelt logga in på sitt spelkonto på den sida där man spelar och där titta om det blivit några vinster, och hur många rätt man hade vid senaste dragningen.

Inte heller detta tar lång tid och det är inte alls komplicerat. Många spel meddelar också storvinnare om eventuella vinster via telefon eller mail.

Har man lyckats pricka in alla lotto nummer rätt kan man med andra ord ofta räkna med att bli kontaktad av spelarrangören. Eller om du inte orkar vänta, så kontrollerar du rätt rad här via vår länk (alla stora lotterier).

>>> Rätta din lottorad här

Testa och spela en lottorad

# Lottosida Bonus Betyg Till Spelsidan
1 the lotter logga swe Svensk lottosida med 50 av världens lotterier

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Till SpelsidanRecension

Kontrollera ditt lottoresultat och rätta lottoraden

Även om man spelar på ett lotteri där man blir kontaktad vid eventuell storvinstutdelning så vill man naturligtvis hålla koll även på andra vinster. Då är det bra att logga in på spelsidan för att kontrollera lottoresultatet och rätta lottoraden.

Att rätta sin lottorad hör ju faktiskt till spelet och det utgör ju en del av spänningen. Oavsett om man lyckas pricka in alla lottonummer eller om något nummer saknas för att det ska bilda den rätta raden så brukar de flesta bli riktigt glada över en vinst, oavsett om det rör sig om en stor eller liten sådan.

Så rättar du lotto

Det är lätt att rätta dina rader på lotto. Så här går det till:

 1. Logga in på det lotto du spelat på: Använd användarnamn eller e-post.
 2. Se dina lottorader: Se vilka rader du spelat på.
 3. Se din vinst: Om du vunnit ser du direkt vilken som är den vinnande raden och hur mycket du vunnit.

Om du snabbt bara vill se lottoresultat hittar du resultat på de senaste lotterierna här.

För att kunna logga in och rätta din lottorad behöver du bara inloggningsuppgifter, vilket du vanligtvis fått utskickade via e-post. Det är ofta antingen ett användarnamn och ett lösenord, alternativt en lösning där du loggar in med bank-id.

När du väl har loggat in kan du se dina aktuella lottorader, samt se resultat från senaste dragningarna. Där kan du snabbt och enkelt ta reda på om du har vunnit något, vilka lotto nummer som dragits och du kan även utföra eventuella ändringar inför kommande dragningar.

Sätt in 200kr och spela för 800kr

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Dagens lotto resultat

Dragning på lottoMånga väntar hela veckan på att nästa dragning ska ske i lottospelet. Om du hör till dem så känns det säkert bra att veta att du snabbt och enkelt kan ta reda på hur det har gått.

Redan samma dag som dragningen har skett kan du på ditt spelkonto se hur det har gått, vilka nummer som dragits och huruvida din rad var en av de vinnande lottoraderna. Mycket enklare kan det inte bli.

Vissa lottospel livesänder sina dragningar så att du kan hålla utkik och titta direkt på webben. Detta gäller dock inte alla lotterier, och även om dragningen livesänds så kanske du inte har möjlighet att vara inne och titta just då.

Då känns det förstås bra att veta att du alltid kan titta på dagens lottoresultat online i efterhand. Du riskerar givetvis inte att gå miste om någon vinst bara för att du inte kan följa dragningen i realtid.

För att du ska ha lite bättre koll på när de olika dragningarna sker på lotto, så har vi sammanställt tiderna här nedanför till dig.

Dragning av svenska lotto och övriga skandinaviska lotterier

De rätta raderna dras vid följande tidpunkter:

Svenska Spel Lotto: Onsdag och Lördag kl 18:25 och 19:55

Norska Lotto:  Lördag kl  19:45

Finska Lotto:  Lördag kl  21:45

Dragning av europeiska lotterier

De rätta raderna dras vid följande tidpunkter:

EuroMillions: Tisdag och Fredag kl 21.20

EuroJackpot: Fredag kl 20.00

Tysklands Lotto: Onsdag och Lördag kl 18:25, 19:25

Tysklands Keno 18:10 varje dag

Keno 24/7 var fjärde minut varje dag

Dragning av lottoresultat i världens lotterier

De rätta raderna dras vid följande tidpunkter:

Mega Millions: Onsdagar och Lördagar kl 04.00

PowerBall: Torsdagar och Söndagar kl 04.00

Brasilien Quina: Sex dagar i veckan kl 00.00

Bitcoin Lotto: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag 21:30

Äldre lottoresultat

Det är inte alltid det finns tid eller möjlighet att rätta en lottorad redan samma dag som dragningen skett. Du kanske har befunnit dig på semester några veckor, eller så kanske du helt enkelt glömt bort att dragning skett.

Då vill du naturligtvis ta reda på hur det gick i efterhand, vilket du kan göra genom att titta på äldre lottoresultat. Även detta bör du kunna göra genom att logga in på spelsajten på ditt spelkonto. Där kan du vanligtvis se både den senaste dragningens resultat men även äldre lottoresultat.

Det gör att du lätt kan hålla koll på hur det gått för dina lotto nummer även om det hunnit gå någon vecka sedan dragningen ägde rum.

Olika lotterier att spela på

Det brukar gå ganska snabbt för den som börjar intressera sig för lotto att upptäcka att det finns gott om olika lotterier att spela på. Om du har tagit en närmare titt på lotterier på nätet så har du säkert redan upptäckt att det finns en uppsjö av olika lotterier.

Vissa är väldigt välkända, andra lite mer okända. Det kan skilja ganska mycket mellan olika spel. Skillnaderna kan visa sig både när det kommer till antalet dragningar per vecka och när det kommer till storlek på vinster.

EuroJackpotEuroJackpot är ett av de mest kända lotterierna. Det finns ett stort antal exempel på personer som blivit mångmiljonärer tack vare det här spelet. Spelet erbjuder en jackpot på flera hundra miljoner kronor, vilket naturligtvis gör att många vill ge det här lotteriet en chans. Vid en dragning dras 5 vanliga lottonummer samt 2 stjärnnummer, och högsta vinsten kammar man hem om man har samtliga nummer rätt. Det går dock att vinna även om man saknar något nummer.

spela MegaMillionsMegaMillions är ett annat populärt lotteri. Detta spel går ut på att du som spelare väljer 5 lottonummer och ett bonusnummer. Högsta vinsten kräver 5+1 rätt, men naturligtvis kan du bli en vinnare även med färre rätt.

cash4lifeCash4Life är kanske inte fullt lika känt som de två ovan nämnda lotterierna, men fler och fler får upp ögonen för detta spel. Här vinner du inte en summa som betalas ut som engångsbelopp, utan här är det en mer kontinuerlig vinst. 5+1 rätt ger till exempel 10 000 kronor per dag resten av livet. 5 rätt ger 10 000 kronor per månad resten av livet. Vinstplanen skiljer sig med andra ord en del från majoriteten av lotterispelen.

PowerBall SverigeEuromillions lotteriPowerBall och EuroMillions är två andra omtyckta lotterier som går att spela online. Det förstnämnda spelet kommer från USA och en av de saker som gör spelet så omtyckt och speciellt är att man har väldigt höga jackpotvinster. Man har en garanterad jackpot på minst 40 miljoner dollar, men ofta är jackpotten högre än så. EuroMillions är ett spel där man spelar på 5 lottonummer + 2 bonusnummer och har möjlighet att vinna över 1 miljard svenska kronor. Det är en summa som är så hisnande att många inte ens kan tänka tanken.

Det finns gott om lotterier att välja mellan, och en sak är säker; det finns ett spel som passar alla.

Lotterier med vinst trots få rätt i din lottorad

Hur många rätt som behövs för att vinna varierar mellan olika lotto. Hur mycket man kan vinna på ett visst antal rätt varierar också mellan olika spel. Vinsten beror dessutom på hur många andra personer som haft samma antal rätt som du.

Alla lotto är inte lika. Tycker du om att vinna ofta kan du välja ett lotto som ger vinst trots att du har ganska få rätt.

Här är några exempel på minsta antal rätt för att få vinst:

 • Quina: 2 rätt
 • Cash4Life: 1+1 rätt
 • EuroMillions: 2 rätt
 • Frankrikes Lotto: 0+1 rätt
 • KeNow: 1 rätt
 • Keno 24/7: 1 rätt
 • PowerBall: 0+1 rätt
 • Megamillions: 0+1 rätt

Tips: Om du spelar på lotto som har extra bonus vid vinst som t.ex. PowerPlay för PowerBall eller MegaPlier för Megamillions får du en större vinst även med få rätt i ditt lottoresultat.

Givetvis blir vinsten inte lika stor om du har få rätt. Ofta kan det handla om att vinna i storleksordningen 5 – 100 kronor. Det beror på att ju färre rätt som krävs desto fler vinnare blir det. Fler vinnare innebär i sin tur att det blir mindre pengar åt var och en. Men det kan vara roligt att spela för att vinna även de små vinsterna!

Även om du spelar på lotto med stor vinstchans finns det ofta även chans att vinna mycket. I Cash4Life till exempel kan du vinna 10 000 kr per dag i resten av livet med endast 5 + 1 rätt!

Frågor och svar om att rätta lottoraden

Vi har fått in flera frågor på hur man rättar lottoraden och antal rätt som behövs. Här är några av de vanligaste frågorna.

Hur rättar man lotto?

Du rättar lotto genom att logga in på det lotto du spelat på online. Där ser du vilka rader du spelat och hur många rätt du har.

Hur många rätt behöver man?

Hur många rätt som behövs i lotto varierar mellan olika spel. På vissa lotto behövs bara 1 rätt, på andra är det 2, 3 eller 4 rätt som ger minsta vinsten.

Måste jag skatta på vinsten i lotto?

Nej du behöver aldrig skatta på lotto vinst i Sverige, oavsett hur många rätt du har. Lottovinster är skattefria eftersom lotto klassas som turspel.

Hur många rätt behövs i Svenska Spels lotto?

Du behöver minst fyra rätt för att vinna något i Lotto 1 eller Lotto 2. Med Joker räcker det dock med två rätt.

Hur många rätt krävs i EuroJackpot?

I EuroJackpot behöver du ha minst 2 + 1 rätt för att få lägsta vinsten. Vinster i miljonklassen brukar finnas för 5 rätt eller mer.

Kan jag vinna Vikinglotto med två rätt?

Ja och nej. Du behöver minst tre rätt för vinst i Vikinglotto men med Joker räcker det med två rätt.

I vilket lotto krävs få rätt?

I MegaMillions, PowerBall och Cash4Life kan du vinna med endast 0 + 1 rätt.

Var hittar jag alla lotto resultat?

Du hittar alla lottoresultat i denna lista.

Kan jag rätta lotto med texttv?

Nej, det finns inte längre några lottoresultat på SVT text tv 590. SVT tog bort alla sina spelsidor 1 januari 2019 efter att den nya spellagen trädde i kraft.

Hur ökar jag chansen att få rätt lottorad?

Det finns inga sätt att öka chansen att få rätt i ett och samma lotto. Däremot är chansen större i vissa lotto spel än i andra.

Hur ökar jag chansen att få mer vinst på ett visst antal rätt i lotto?

Spela på rader som få andra personer spelar på. Undvik turnummer, olycksnummer, datum och serier.

Senast uppdaterad 30 januari, 2024