Lotterier i Sverige

Längre ner på denna sidan finner du 35 st stora lotterier som du kan jämföra och spela på online. Många med flera miljarder kronor i vinster!

På den här sidan kan du se och jämföra vilka lotterier och lottospel som finns tillgängliga att spela på inom lotto online.

Om varje lotteri har vi skrivet en informativ recension som du kan ta del av innan du bestämmer dig för vilket lotteri du vill spela på.

Vad som är gemensamt för alla lotterier är att dom alla har enorma vinster som du kan kamma hem om du har tur.

Spelen fungerar på samma sätt och du väljer ett visst antal nummer att spela på och håller sen tummarna på att just dina favoritnummer går in!

Det som skiljer lottospelen åt är att antalet nummer som dras och kan välja är olika.

Jackpottar på lottospelen

Det som är mest intressant att spela på är såklart de lottospelen som har dom högsta jackpottarna.

I vissa fall kommer summorna upp i helt overkliga nivåer med summor på miljarder kronor i en fulltippad rad! Med en sådan vinst ökar ens möjligheter att göra vad man alltid ha drömt om.

Hur spelar man på lotterier online?

Att spela lotto hör nog till bland de enklaste spelen man kan ta sig an. Vem som helst kan lära sig att spela, gammal som ung.

Först väljer man ett lotteri man tycker verka spännande. Efter det  registrerar man sig på lottosidan och gör en enkel och säker inbetalning till lottosajten.

Nu har du pengar på ditt konto och det är dags att välja lottorad. Efter du valt ut de lottonummer och antal rader du vill spela på är det dags att lämna in lottot och invänta den spännande dragningen. Svårare än så här är det inte att delta i ett lotteri online.

Lotterier och lottospel online i Sverige

Olika sorters lotterier i SverigeDet finns en hel del lotterier att spela på i Sverige. Vi har en lång tradition av att spela på lotto. På senare tid har det blivit mer och mer populärt också att spela på svenska lotterier online.

Så gott som alla har numera tillgång till en snabb Internetuppkoppling. Dessutom har liberaliseringen av spelmarknaden gjort att lotterierna blivit ännu mer tillgängliga.

En lång tradition

Att spela på lotteri innebär att låta slumpen avgöra resultatet. Lottospel är turspel. Principen för alla lottospel är i grund och botten mycket enkel.

Satsa på ett eller flera nummer och delta i dragningen. Beroende på hur lotteriet är utformat kan en eller flera personer vinna.

Enkelheten har gjort lotterierna populära vid olika evenemang i Sverige. Mängder med idrottsföreningar, hembygdsföreningar och andra slags ideella föreningar använder sig av lottospel för att få in extra pengar till sin verksamhet.

Det finns flera organisationer i Sverige som registrerat lottoverksamhet hos Spelinspektionen. De använder intäkterna för att finansiera olika biståndsprojekt.

Otaliga skolklasser har använt sig av lotterier i Sverige för att samla in pengar till klassresan. Vi har också svårt att föreställa oss en marknad eller nöjespark utan lottospel.

Svensk lottosida med 50 av världens lotterier

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Olika slags lotteri-spel

Principen i lotto och lotterier är densamma oavsett vem som organiserar spelet. Exakt hur spelet går till varierar. De vanligaste typerna av lotterier i Sverige är:

 • Tombola: Alla lotter ligger i en tombola. Tombolan snurras runt för att blanda lotterna. Du spelar genom att ta en lott ur tombolan.
 • Lottring: Alla lotter sitter på en lottring. När du betalat för en lott nyper du av en av papperslotterna på ringen. Den andra halvan av alla lotter som sålts sitter kvar och används vid dragningen.
 • Lottorad: Oavsett om du spelar på lotto i butik eller online är det via lottorad du spelar. Kryssa för de nummer som du vill ha med i din lottorad. När numren dras måste du ha ett visst antal rätt för att vinna.

Lotterier i Sverige

Vilka svenska lotterier finns det då att välja bland? Vi har sammanställt en lista på de vanligaste och populäraste lottospelen i landet:

 • Lotto: Sveriges mest kända lotteri är Lotto. Det lanserades 1980 av Svenska Spel. Hundratusentals svenskar spelar på Lotto varje vecka. Det är dragning både på onsdagar och lördagar.
 • EuroMillions: Ett av Europas mest populära lotterier. Det utmärker sig genom sin höga vinstchans på hela 1 på 13. Dessutom har det de största jackpottarna i Europa!
 • Miljonlotteriet: Nykterhetsrörelsen IOGT-NTO arrangerar ett antal olika lotterier och bingospel för att få in pengar till sin ideella verksamhet. Alla dessa spel går under namnet Miljonlotteriet.
 • Mega Millions: Det lotteri i världen som haft störst antal rekordvinster genom tiderna. Tack vare lottobetting går det att spela på detta amerikanska superlotteri i Sverige också.
 • PowerBall: Ett annat oerhört populärt lottospel från USA. Det är känt för sina gigantiska jackpottar.
 • Potkodslotteriet: Ingen kan väl ha missat reklamen för Postkodslotteriet som dimper ner i brevlådan då och då. Postkodslotteriet går ut på att man deltar med sitt postnummer som lottonummer. Alla som bor i samma område kan delta om de vill. Lotteriet grundades 2005 och har egna dragningar i tv.
 • Vikinglotto: Ännu en klassiker. Detta spel dök upp redan 1993 som ett samarbete mellan lottobolagen i Norden och i Baltikum. Vikinglotto utmärker sig genom att erbjuda högre vinstchanser än Svenska Spels vanliga Lotto.
 • Eurojackpot: Även Eurojackpot drivs av Svenska Spel. I detta lotteri deltar flera statliga lotterier från olika länder i Europa. Varje vecka är jackpotten minst 10 miljoner euro.
 • Kombilotteriet: Ett lotteri som du kan prenumerera på. Vinsterna består av kontanter och varor av olika slag. Det finns även en jackpott på 4 miljoner som en person vinner varje kvartal.
 • Många spännande lotterier via lottobetting: Tack vare Internet kan du nu spela på mängder av internationella lotterier via datorn. Spela i Spanien, Polen eller i Hongkong. Ett spännande sätt att öka sina vinstchanser på!

Så fungerar lottobetting på lotteri

Lottobetting innebär att arrangören speglar ett antal officiella dragningar runt om i världen. Det ger dig möjligheten att spela på mängder med svenska lotterier och lotterier utomlands.

Du väljer en eller flera rader precis som vanligt. Det är det officiella lotteriet som sköter dragningen.

Om du tippat rätt får du vinsten precis som om du hade spelat på det riktiga lotteriet. Det kan till och med hända att du vinner mer pengar eftersom arrangören ibland garanterar en viss jackpot!

Senast uppdaterad 30 januari, 2024