Svenska Lotto

5 /5
Spela en lottorad gratis - välj bland 6 lotterier Spela Nu

Svenska Lotto Funktioner

  • Gratis lottorad!
  • Två dragningar/vecka
  • Möjlighet till extra spel
  • Svenskt lotteri!

Svenska Lotto Information

  • Typ av spel: Lotteri

Spel på Lotto har lockat mängder av spelare i flera års tid och det finns inget som tyder på att spelets popularitet kommer att avta. Tvärtom får fler och fler upp ögonen för detta spel, och i och med möjligheten att spela lotto online har det hela blivit ännu enklare, vilket gör att ännu fler spelare kan delta i spelet.

Om Svenska Lotto

Vad är då Svenska Lotto och hur fungerar spelet? Lotto är ett svenskt spel där du som spelare väljer hur många rader du vill spela samt huruvida du vill välja nummer till raderna själv, eller om du vill spela med slumpmässigt utvalda rader. En rad består av sju nummer och du kan själv välja ut sju nummer mellan 1 och 35. Om du inte vill välja går det som sagt även bra att slumpa fram raderna.

Du väljer givetvis också hur många rader du vill spela på. Det går även bra att prenumerera på Lotto, vilket innebär att du spelar på samma rader vecka efter vecka, under en tidsperiod som du själv bestämmer. På det sättet finns det ingen risk att du ska glömma bort att spela en viss vecka, utan spelet löper på så länge raderna betalas. Det hela är mycket enkelt och praktiskt.

Om du vill ha chans att vinna drömvinsten kan du välja Tilläggsspel. Det innebär att du väljer en insats på 10, 20 eller 30 kronor och får tilläggsnummer framslumpade. Dina vanliga rader kostar 3 kronor styck, vilket innebär att Lotto1 och Lotto2 utan tilläggsspel sammanlagt kostar 6 kronor. Väljer du att spela Lotto med tilläggsspel blir alltså kostnaden 16 kronor, 26 kronor eller 36 kronor för en rad, beroende på vilken insats du väljer för tilläggsspelet.

Dragningar på Svenska Lotto

Lotto har två speldagar, närmare bestämt onsdagar och lördagar. Det går naturligtvis att inte delta i båda dragningarna utan enbart den ena om du så skulle vilja. Det vanligaste är att man spelar både Lotto1 och Lotto2 samt tilläggsspel, men om du enbart vill spela en enkelrad går det naturligtvis också utmärkt.

Om du siktar in dig på drömvinsten behöver du ha 7 rätt + två tilläggsnummer rätt vid dragningen. Skulle turen vara på din sida så att du lyckas med detta kan du vinna flera miljoner kronor och förändra ditt liv rejält. Den allra största drömvinsten som har delats ut hittills gav vinnaren över 237 miljoner kronor.

Skatt på lottovinster?

En vanlig fråga är huruvida man behöver betala skatt på vinster. Svaret är att om du spelar Lotto från Sverige så behöver du inte betala skatt på din vinst. Du kan med andra ord göra vad du vill med pengarna du vinner. Detta är naturligtvis en väldigt stor fördel och ett bra argument att välja just det svenska spelet Lotto.

Spela Svenska Lotto här – Rekommenderade spelsidor

# Lottosida Bonus Betyg Spela Nu
1 LottoLand Spela en lottorad gratis - välj bland 6 lotterier Spela Nu
2 Multilotto 50 % i lottorabatt upp till €30 + 10 freespins Spela Nu

Betalning av Lotto är väldigt enkelt

När du ska spela Svenska Lotto behöver du givetvis betala ditt spel på något sätt, men hur gör du då det? Du ska givetvis inte behöva gå till en butik och lämna in dina rader och där betala kontant eller med kort. Själva tanken är ju att du ska kunna spela online för att spara tid och för att kunna lämna in ditt spel när som helst på dygnet.

På nätet kan du spela på Lotto och betala med Visa eller MasterCard. Om du istället vill betala med en elektronisk plånbok som till exempel Skrill eller Neteller så går det också bra. Du kan som sagt även prenumerera på spel så att pengarna dras varje vecka från exempelvis det kort du har valt.

Om du väljer att spela Lotto på nätet kan du också ha turen att få ta del av bonuserbjudanden, som gör att du exempelvis kan få de första raderna utan kostnad.