Svenska Lotto

Svenska Lotto Funktioner

  • Två dragningar/vecka
  • Möjlighet till extra spel
  • Svenskt lotteri!

Svenska Lotto Information

  • Game Type: Lotteri

För tillfälligt erbjuds inte detta lottospelet hos våra rekommenderade lottosajter. Men misströsta inte, det  finns mer än 30 olika andra lotterier att testa turen på.

Svenska Lotto kallas även för Lotto Plus, Sverige lotto och Sweden lotto beroende på var man spelar. Svenska Lotto är ej att förväxla med Svenska Spels lotto. Det finns många likheter. Bland annat är jackpotten lika stor och det är samma chans att vinna.

Spel på Lotto har lockat mängder av spelare sedan länge och det finns inget som tyder på att spelets popularitet kommer att avta. Tvärtom! Allt fler får upp ögonen för detta spel i och med möjligheten att spela lotto online. Det har nu blivit ännu enklare, vilket gör att allt fler kan delta i spelet.

Om Svenska Lotto

Vad är då Svenska Lotto och hur fungerar spelet? Lotto är ett svenskt spel där du som spelare väljer hur många rader du vill spela samt huruvida du vill välja nummer till raderna själv, eller om du vill spela med slumpmässigt utvalda rader. En rad består av sju nummer där varje nummer kan vara mellan 1 och 35.

Det finns Lotto1, Lotto2 och tillval. Om du använder alla tre tillsammans har du med andra ord tre chanser att vinna för varje rad du kryssar för. Dessa tre val är ofta förkryssade från början eftersom de flesta väljer att spela på alla tre. Om du vill går det att välja bort ett eller flera av spelen.

Du väljer givetvis också hur många rader du vill spela på. Det går även bra att prenumerera på Lotto, vilket innebär att du spelar på samma rader vecka efter vecka. Du behöver bara välja under vilken tidsperiod som prenumerationen ska gälla.

Det går att välja på en prenumeration från en vecka upp till 52 veckor. På det sättet finns det ingen risk att du glömmer bort att spela en viss vecka. Spelet löper på så länge raderna betalas. Det hela är mycket enkelt och praktiskt.

Ett alternativ till prenumeration är JackpotJakt. Det innebär att du är med och spelar till dess att någon kammar hem jackpot. Då avbryts spelet. Förhoppningsvis är det du som vinner!

Smarta tilläggspel

Om du vill ha chans att vinna drömvinsten kan du välja Tilläggsspel. Detta kallas även för Drömvinsten. Det innebär att du väljer en insats på 10, 20 eller 30 kronor och får tilläggsnummer framslumpade.

Dina vanliga rader kostar 3 kronor styck, vilket innebär att Lotto1 och Lotto2 utan tilläggsspel sammanlagt kostar 6 kronor. Väljer du att spela Lotto med tilläggsspel blir alltså kostnaden 16 kronor, 26 kronor eller 36 kronor för en rad, beroende på vilken insats du väljer för tilläggsspelet.

Vad händer om du vinner med tilläggsspel? Om du har turen att vinna jackpot får du extra pengar genom drömvinsten motsvarande den summa som du lagt till – men räknat i miljoner! Om du betalar 10 kronor får du alltså 10 miljoner extra. Denna vinstsumma kan dubblas ytterligare en gång genom speloperatörernas egna DubbelJackpot.

Dessutom finns ett tillägg som kallas för NummerSköld. Det är en slags försäkring kan man säga så att eventuell jackpotvinst inte behöver delas med några andra. Skulle du vinna jackpot och märka att två andra personer prickat i exakt samma rad som du får du ändå ut hela summan själv!

Dragningar på Svenska Lotto

Lotto har två speldagar: onsdagar klockan 17:15 och lördagar klockan 18:15. Du kan själv välja i vilken dragning du ska delta i eller om du vill delta i bägge dragningarna. Kom ihåg att ange om du vill spela på Lotto1, Lotto2 och tilläggsspel.

Om du siktar in dig på drömvinsten behöver du ha 7 rätt + rätt för två tilläggsnummer vid dragningen. Skulle turen vara på din sida så att du lyckas med detta kan du vinna flera miljoner kronor och förändra ditt liv rejält. Den allra största drömvinsten som har delats ut hittills gav vinnaren över 237 miljoner kronor.

Skillnad mot Svenska Spels Lotto

Om du vill spela på ett svenskt lotto är det Svenska Lotto du ska välja. Det fungerar i mångt och mycket på samma sätt som Svenska Spels motsvarighet. Det är samma antal nummer, samma regler och dragningarna sker samma dag och tid.

Vinstchansen är exakt den samma. Jackpoten är också alltid lika stor. Här är det Svenska Spels jackpot som avgör hur stor jackpoten i Svenska Lotto blir. Svenska Lotto speglar alltså Svenska Spels jackpot kan man säga.

Vad är då skillnaderna? Först och främst är det inte samma operatör. Svenska Spel är statens egen speloperatör. Svenska Lotto drivs av självständiga operatörer. Sedan sker dragningen på olika sätt.

Svenska Spel har sin egen dragning medan Svenska Lotto hämtar sina nummer från Swiss Lotto Express, som är det Schweiziska nationella lotteriet. En stor fördel med att spela Svenska Lotto på nätet är möjligheten att lägga till tilläggstjänster som till exempel Dubbel Jackpot, NummerSköld och JackpotJakt.

Skatt på lottovinster?

En vanlig fråga är huruvida man behöver betala skatt på vinster. Svaret är att om du spelar Lotto från Sverige så behöver du inte betala skatt på din vinst. I Sverige är det nämligen noll kronor i skatt på turspel. Du kan med andra ord göra vad du vill med pengarna som du vinner. Detta är en väldigt stor fördel och ett bra argument att välja just det svenska spelet Lotto.

Enkelt att betala

Hur gör man för att betala spelet på Svenska Lotto? Tack vare Internet behöver du inte längre gå till en butik och lämna in dina rader. Genom att spela online spar du tid och kan lämna in ditt spel när som helst på dygnet.

På nätet kan du spela på Lotto och betala med Visa eller MasterCard. Om du istället vill betala med en elektronisk plånbok som till exempel Skrill eller Neteller så går det också bra. Om du väljer att prenumerera på spel dras pengarna varje vecka från det kort som du valt.

Om du väljer att spela Lotto på nätet kan du också ha turen att få ta del av bonuserbjudanden, som gör att du exempelvis kan få de första raderna utan kostnad.

Vinstchanser

Chansen att få alla sju rätt i Svenska Lotto är 1 på 6 724 520. Det är en mycket större chans än på många internationella lotterier där vinstchansen ibland är många gånger mindre. För att ta hem andra plats, det vill säga 6 + 1 rätt, finns det en chans på 240 161.

Chansen att få 6 rätt är 1 på 40 027. Det är 1 chans på 847 att få 5 rätt. För att få 4 rätt är vinstchansen 1 på 59. Svenska Lotto är ett spel där du har relativt stor chans att vinna.

Vinsterna är stora även om de inte kan mäta sig med de största lotteriernas enorma vinster. Du avgör själv vad du tycker känns bäst – en större chans att ”bara” vinna några miljoner eller en mindre chans att vinna många miljoner.