Lotto statistik – Vilka lottonummer dras oftast?

lotto statistik

Lär dig om vilka lottnummer som dras oftast i dom olika lotterierna. Vi svarar också på frågan om statistik kan hjälpa dig att vinna i det här inlägget.

Att spela på lotto är enkelt, vilket är en av anledningarna till att så många gillar det. En annan fördel är att det är slumpen som avgör, vilket gör att man som spelare inte behöver ha några specifika kunskaper för att kunna bli en vinnare. Det kan dock vara intressant att hålla lite koll på vad statistiken säger om vilka lottonummer som dras oftast. Det skadar ju trots allt inte att satsa på vinnande varianter.

Här går det att se statistik för 24 av de mest populära lotterierna, vilket definitivt kan vara värt att ta en titt på. Man behöver naturligtvis inte enbart satsa på de lottonummer som dras mest, men kanske kan det vara värt att lägga in några av dem i nästa lottorad och hoppas på att det ska ge tur.

Lotto statistik Sverige

För alla spelare som brukar satsa på Sveriges eget Lotto kan det förstås vara extra intressant att veta vad statistiken har att förtälja om just detta lotteri.

Statistiken visar att det lottonummer som dragits flest gånger i detta lotteri är 20. Det numret har dragits hela 155 gånger. På en god andra plats kommer nummer 3, som har dragits 153 gånger. På tredje plats följer nummer 16 som funnits med vid 151 dragningar. Strax därefter kommer nummer 18 som dragits 150 gånger. Nummer 9 har dragits 142 gånger och nummer 4 och 22 har dragits 141 gånger vardera. Detta är alltså de lottonummer som förekommit vid flest tillfällen på svenska lotto. Sannolikheten att man skulle vinna om man satte ihop en lottorad med dessa nummer är dock liten. Däremot kanske man som tidigare nämnts kan välja att stoppa in något eller några av dessa lottonummer i sin rad, om man tror att det ökar sannolikheten för vinst vid nästa dragning.

Här kan du spela lotto på nätet

# Lottosida Bonus Betyg Spela Nu
1 LottoLand Spela en lottorad gratis - välj bland 6 lotterier Spela Nu
2 100 % pengarna-tillbaka garanti Spela Nu
3 Eurolotto Pengarna tillbaka på ditt första lottoköp! Spela Nu
4 Multilotto 50 % i lottorabatt upp till €30 + 10 freespins Spela Nu
5 Cherrycasino 100 % pengarna-tillbaka garanti Spela Nu

Kan statistik på lotto hjälpa dig att vinna?

En intressant fråga är naturligtvis om statistik på lotto verkligen kan hjälpa dig att vinna? Det är svårt att ge ett direkt svar på den frågan. Egentligen finns det inget som talar för att statistik ska hjälpa dig att vinna, då det som tidigare nämnts är slumpen som avgör vilka nummer som dras. I de flesta typer av spel, så som roulette, lotto och så vidare, förekommer det dock att spelare använder sig av olika strategier och sannolikhetsläror för att öka vinstchanserna.

Vissa anser att de vinner mer med hjälp av sådana hjälpmedel, medan andra inte upplever att det gör någon skillnad. Även om det skulle vara så att en person som använder sig av sannolikhet för att spela på lotto vinner flera gånger, är det svårt att säga om vinsterna beror på att personen ifråga använde sig av sannolikhet vid spel, eller om denne skulle ha vunnit ändå. Det går helt enkelt inte att säga säkert huruvida statistik på lotto är till hjälp eller inte när det kommer till att öka vinstchanserna.

Vad som däremot kan konstateras är att det är väldigt intressant att läsa om statistik. Det är definitivt intressant att läsa om vilka nummer som dras oftast och hur många gånger dessa nummer förekommit. Det kan även vara intressant att experimentera med att skapa lottorader där dessa nummer ingår, för att se om det får någon positiv effekt. Man ska naturligtvis ta det hela med en nypa salt, och inte utgå från att man kommer vinna enbart på grund av att man baserat sin lottorad på statistiskt starka nummer. Om du är medveten om detta och ändå vill testa är det dock absolut inget fel i det. Chansen till vinst minskar naturligtvis inte bara för att du stoppar in några vanligt förekommande nummer i din rad.

Den som har svårt att välja lottonummer till sin rad kan slumpa fram nummer, men som ett alternativ kan det vara värt att testa att sätta samman en rad bestående av de mest dragna siffrorna. Detta kanske inte är en rad man vill spela med i evigheter, men det kan vara roligt att testa under någon månad, om man ändå har svårt att välja nummer på egen hand. Vem vet, kanske dyker siffrorna upp på nytt i nästa dragning. Faktum är att det mycket väl skulle kunna hända, eftersom alla nummer som dras är slumpmässigt utvalda, vilket gör att alla nummer har lika stor chans att dras.