Hur vinner man drömvinsten på lotto?

Att vinna dröm vinsten på lotto och göra en resa

Har du någon gång funderat över vad drömvinsten skulle vara för dig? Hur mycket pengar krävs för att du ska kalla det en drömvinst?

De flesta har någon gång funderat på den frågan, men svaren kan variera väldigt mycket från en person till en annan. Anledningen till detta är naturligtvis att alla har olika utgångsläge.

En person som tjänar 10 miljoner per år har förmodligen lite större krav på en drömvinst än någon som tjänar 200 000 kronor per år till exempel. Egentligen spelar det ju heller ingen roll vad någon annan betraktar som en drömvinst.

Det är ju din egen drömvinst du jagar och om du skulle ha turen att vinna den så blir ju du lycklig oavsett om någon annan skulle ha klassat det som en drömvinst eller inte. Så hur kan man vinna drömvinsten på lotto?

300% upp till 1500kr +10 Hajper Spins + 100kr Ruby Rewards

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Drömvinster på olika lotterier

drömvinsten i pengarOlika lotterier kallar ju ofta sina storvinster för drömvinster och visst ligger det mycket i det. Deras jackpottar är ofta så stora att det knappt går att föreställa sig vad man skulle ta sig till om man kammade hem en sådan summa.

Så genom att spela på något av dessa stora lotterier så har man chansen att vinna drömvinsten på lotto.

Jackpotnivåerna varierar naturligtvis beroende på hur länge de fått växa, men det kan ändå vara intressant att se vad de kan ligga på.

MegaMillions är till exempel ett lotteri där det just nu går att vinna över 120 miljoner kronor. De flesta skulle nog hålla med om att det definitivt förtjänar att kallas en drömvinst.

Naturligtvis är det inte många som har turen att vinna en sådan lotto storvinst, men det kan hända, och faktum är att du har lika stora chanser att göra det som någon annan, förutsatt att du deltar i dragningarna.

Cash4Life har ett lite annat system när det kommer till vinstutbetalningar. Där är högsta vinsten 10 000 kronor om dagen livet ut. Det kanske inte låter lika hisnande vid första åtanke, men om du tänker lite till kommer du snabbt inse hur detta skulle kunna förändra ditt liv.

Tänk dig själv att ditt konto dagligen fylldes på med 10 000 kronor, utöver din vanliga lön. Visst vore väl även detta rena drömvinsten på lotto?

Powerball har för tillfället en jackpot på 1,2 miljarder kronor. Detta är mer än de flesta ens kan föreställa sig att ha i sin ägo och att det är en drömvinst råder det väl inga tvivel om.

EuroJackpot kan man just nu vinna strax över 393 miljoner kronor, vilket även det kan förändra livet på en minut. Ett annat spel med häpnadsväckande drömvinst är EuroMillions, där en lycklig jackpotvinnare kan ta hem 393 miljoner kronor.

Behöver man betala skatt på vinsten?

Om du nu skulle ha turen på din sida och du lyckas kamma hem någon av dessa fantastiska drömvinster, vill du naturligtvis få behålla hela summan själv. Att betala en tredjedel i skatt känns troligtvis inte speciellt lockande alls.

Frågan är då, behöver du betala skatt på vinsten eller inte? Svaret är faktiskt nej. Du behöver inte skatta på lotterivinster. Det är skattefria vinster som gäller på den här typen av spel, och anledningen är att det klassas som ett turspel, vilket innebär att det inte är din skicklighet som avgör. Det innebär att du får behålla varje krona som du vinner på lotto online, vilket naturligtvis gör både dig och andra vinnare lyckliga.

I praktiken innebär detta att du av en vinst på 300 miljoner kronor får behålla 300 miljoner. Hade vinsten däremot varit skattepliktig hade du bara fått behålla cirka 200 miljoner, medan 100 miljoner hade gått åt till skatt. Det är en fantastisk skillnad och detta gör att det känns ännu mer motiverande att fortsätta jaga drömvinsten på lotto online.

Har du ett lagt lottospel som du inte rättat ännu? Gå till vår avdelning med lottoresultat där du hittar alla de senaste dragningarna.

Senast uppdaterad 29 januari, 2024