Det Svenska PostkodLotteriet

Lotteriet vänder sig en stor mängd svenskar till när de känner för att testa sin tur och potentiellt kamma hem storvinsten. När man tar en titt på de allra mest populära lotterierna hör man ofta tal om just PostkodLotteriet.

Här har man möjligheten att vinna flera miljoner kronor om man har turen på sin sida och får den där perfekta sekvensen av nummer.

Frågan är då som följande: Hur fungerar egentligen det Svenska PostkodLotteriet?

Svenska postkodlotteriet

Hur man tar del i PostkodLotteriet

Vilket nummer man får i PostkodLotteriet kan man höra på själva titeln. Mycket har nämligen att göra med ens postnummer. Den första delen av det lottnummer som man får är ens postnummer. Därefter läggs två bokstäver till. Det finns dessutom tre extra siffror för att ens lott ska vara unik.

För att ta del i lotteriet betalar man ett belopp på 170 kronor i månaden. Det är därefter möjligt att lägga på flera lotter varje månad, och på samma sätt är det lätt som en plätt att ta bort några av dem.

Det svenska PostkodLotteriet har dragningar varje dag, men det finns även speciella dragningen samt fyra olika GrannYra dragningar varje år.

Allt som krävs för att man ska få ta del i lottodragningen hos PostkodLotteriet är att man har ett svenskt medborgarskap samt är 18 år gammal eller äldre.

Ett av de största lottobolagen i världen - Betta på all världens lotterier + Casinospel

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Att få reda på vinsterna

Om man vill få reda på hur priserna ser ut kan man ta en titt på PostkodLotteriets sida varje dag klockan 8 på morgonen. Om man omedelbart vill få reda på huruvida man har vunnit eller inte kan man rätta lotten genom sidan, vilket är möjligt så länge man har ett konto.

Om det som man har vunnit antingen är en produkt eller över 1 000 kronor kan man räkna med ett brev hem i brevlådan. Om ens vinst inte är så stor får man istället reda på vinsten genom antingen sms eller e-mail.

När man köper sin lott får man själv bestämma vart man vill att ens vinst ska betalas ut. De flesta anger i dessa lägen sitt aktiva bankkonto. Det är först fyra veckor efter dess att man har vunnit som pengarna betalas ut till en.

För produkter skickas dessa till en genom posten och man får även dessa vinster inom en månad. Det är en utbetalningsavi som gäller för pengavinster om man inte har angett något aktivt bankkonto.

Det är därför inte särskilt svårt att ta del av PostkodLotteriet, vilket är en av anledningarna till att så många spelar. Vem vet, kanske är det du som drar hem drömvinsten!

En generös chans att ge tillbaka: PostkodLotteriets goda gärningar

Det är inte bara spelare som vinner när det kommer till PostkodLotteriet. En stor del av intäkterna från lotteriet går nämligen till välgörande ändamål.

Genom åren har PostkodLotteriet donerat miljarder kronor till olika organisationer och projekt som fokuserar på välgörenhet, kultur, miljö och hälsa.

När du spelar på PostkodLotteriet bidrar du alltså även till att göra skillnad för både människor och vår planet.

Att välja rätt lott: Tips för att öka dina chanser

Även om det mesta handlar om tur när det kommer till PostkodLotteriet, finns det några saker du kan göra för att öka dina chanser att vinna. Ett tips är att ha flera lotter i samma postnummer.

Ju fler lotter du har i ditt postnummer, desto större är chansen att du kammar hem någon av de stora vinsterna.

Dessutom, om någon i ditt postnummer vinner en storvinst, kan du vara säker på att du också får en del av kakan om du har fler lotter i samma postnummer.

Fira dina vinster med grannarna

En av de unika aspekterna av PostkodLotteriet är att du inte bara vinner på egen hand, utan också tillsammans med dina grannar. När någon i ditt postnummer vinner en storvinst delas glädjen med alla som har lotter i samma postnummer.

Detta skapar en gemenskap kring lotteriet och uppmuntrar till att fira tillsammans. Så om du vinner, varför inte bjuda in grannarna på en fest och dela på glädjen över era gemensamma vinster?

Vinstfördelning 2022

Län Summa kr
Blekinge 17 205 343
Stockholm 290 734 777
Dalarna 26 721 974
Södermanland 20 344 175
Gotland 7 447 620
Uppsala 302 850 635
Gävleborg 48 149 320
Värmland 46 169 870
Halland 38 600 257
Västerbotten 26 517 593
Jämtland 24 356 979
Västernorrland 21 350 773
Jönköping 44 800 103
Västmanland 26 948 114
Kalmar 28 168 474
Västra Götaland 168 732 520
Kronoberg 23 817 174
Örebro 33 653 286
Norrbotten 43 723 358
Östergötland 48 199 767
Skåne 228 469 897

Ha roligt

Slutligen, det viktigaste att komma ihåg är att lotteriet handlar om att ha roligt och drömma stort.

Spela ansvarsfullt och kom ihåg att det inte bara är vinsterna som är viktiga, utan även att du bidrar till att göra världen till en bättre plats genom att stötta välgörenhetsprojekt över hela landet.

Lycka till och må turen vara med dig!

Senast uppdaterad 18 april, 2023