Den svenska vinnaren av 208 miljoner kronor

Under majmånad det här året hände någonting fantastiskt – en svensk kvinna tog hem en otroligt stor vinst när hon spelade lotto, och en mer förbluffande vinstsumma kan det knappast bli. Vi drömmer alla om att någon dag kunna vinna på lotto, men så mycket som 208 miljoner kronor är det nog ingen som förväntar sig att kamma hem. Nu har det dock otroligt nog hänt, och i vårt avlånga land av alla platser. Vi skulle gissa att vinnaren säkerligen var mycket chockerad och lycklig över att få höra beskedet.

Lotterivinst 208 miljoner

Hur allting gick till

Det var på en torsdag som den tredje största spelvinsten någonsin i Sverige plötsligt hade kammats hem. Det var en kvinna i 60-årsåldern som hade vunnit, och hon hade ännu ingen aning om det. Kvinnan hade tidigare beställt en prenumeration där hon tog del av två lottorader med joker för 22 kronor för varje dragning. Innan hon visste ordet av hade dessa billiga lottorader plötsligt blivit till 208 358 976 kronor, vilket landar på den tredje största vinsten som någonsin har kammats hem i vårt avlånga land.

Det var först under kvällen på torsdagen som man gjorde sitt första försök att kontakta kvinnan om den stora summa som hon hade vunnit. De försökte att nå henne tre separata gånger, men det slutade med att hon klickade bort samtalet – förmodligen då hon trodde att det var en bus-ringning eller dylikt. Det är givetvis fullt förståeligt att man knappt kan greppa en sådan stor vinst, men när torsdagskvällen väl började lida mot sitt slut så svarade kvinnan med en undrande ton. Svenska Spel informerade henne om den vinst som hon nyligen hade kammat hem, och det var en chockerande glädje som uppenbarade sig på andra sidan luren.

Hur vinsten ska spenderas

Det tog lite tid för kvinnan att smälta hela upplevelsen, men fem dagar efter dess att vinsten hade delats ut så delar hon med sig av ett ytterligare uttalande. Hon talar om hur allt nu har lugnat ner sig lite, men om hur hon fortfarande knappt kan förstå hur stort vinstbeloppet faktiskt är. Vad pengarna ska gå till har kvinnan redan tänkt igenom. Naturligtvis är det inte lätt att planera för hela 208 miljoner kronor, men en del av pengarna ska gå till att dela med sig av vinsten med familjen samt nära och kära. Därtill ska hon donera en mängd av pengarna till en rad olika välgörenhetsorganisationer.

När det kommer till hennes egen njutning så funderar kvinnan på att lägga en del av pengarna på en ny bil till sig själv, och därefter får hon se om hon fortfarande kommer att behålla sitt jobb. Efter ett heltidsjobb under 40 års tid kanske det är dags för en paus när man nu har tagit hem hela 208 miljoner kronor. En sak är säker: Vinnaren har så att det räcker och blir över i många år framöver och vi säger ett stort grattis till henne.

Att spela lottospel på nätet

När det kommer till lottospel så kan man antingen sticka iväg till affären och köpa en lott eller spela på nätet närhelst man har tid och lust. Om man likt den vinnaren av 208 miljoner kronor känner för att testa sin tur så kan man redan idag ge sig iväg till spelsidor såsom Lottoland, Lotto 247, Eurolotto, MultiLotto eller Cherry Casino för att testa på några av lottospelen samt potentiellt ta hem en vinst. Det kanske inte blir en jackpott, men chansen att kamma hem några välförtjänta slantar finns alltid där. Kanske är man intresserad av det otroligt populära spelet US Powerball där jackpotten kan uppnå hela 4 miljarder kronor, eller det populära europeiska lotteriet EuroMillions med 250 miljoner kronor i jackpott – kanske till och med ännu mer. Ta tjuren vid hornen och testa på favoritspelet redan idag!

Senast uppdaterad 23 augusti, 2018