Fördelarna av nätlotteri och lotteritermer

Det finns en rad olika lotteritermer som är bra att kunna innan man dyker ner i lotterivärlden, och därtill finns det dessutom ett flertal lotteritermer som man bör hålla reda på.

För att förbereda inför ens kommande spel så ska vi därför nedan tala lite mer kring några olika begrepp inom lotterivärlden samt gå på djupet gällande huruvida det är bäst att delta i lotterier på nätet eller i fysisk form. Så länge man har denne info i åtanke så är man på god väg att lära sig det allra viktigaste om lottospel.

Skraplott

Att välja lotteri på nätet

Det finns ett flertal anledningar till varför spelare runtom i Sverige väljer att ta del av lottospel. Det kan handla om spänningen av att inte veta huruvida man kommer att kamma hem den där stora vinsten eller inte, enkelheten av att välja ut en lott eller hoppet om att bli den kommande miljonären.

Vad man än spelar för så finns det i grund och botten två olika sätt som man kan spela på: Antingen genom fysiska lotter eller lotter på nätet. Frågan är bara varför alltfler väljer att just spela på nätet.

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | spelpaus.se

Varför stå i kö när man kan koppla av i soffan

Det är ingen hemlighet att vi alla hatar väntetider. Att ta sig enda ner till affären för att ställa sig i kö under en längre tid är ingenting som någon föredrar, men tyvärr blir det en verklighet om man väljer att införskaffa sig fysiska lotter. Alla maskiner behöver vara i sin ordning för att köpet ska gå igenom och det enda man kan göra är att hoppas att inte en hel dröse människor står framför en i kön.

Genom att istället spela lotto på nätet så slipper man helt och hållet köerna. Faktum är att man inte ens behöver lämna sitt hem. Man kan sätta sig ner i soffan, öppna upp sin dator och omedelbart köpa en lott på bara 2 minuter. Inga papper att hålla reda på och inga störiga moment. På tal om papper…

Inga lotter i pappersform som kan slarvas bort

Under det dagliga skedet är vi redan tvungna att hålla koll på en mängd papper. Kvitton, räkningar, reklam, företagspapper och mycket mer därtill. Inte vill man behöva hålla reda på ytterligare papper, och särskilt inte när det är små enkelborttappade lotter som man talar om.

Tro det eller ej så finns det ofattbart nog miljarder av dollar i oanmälda vinster för att folk tappar bort sina lotter eller glömmer leta upp resultaten. Även om man skulle få reda på att ens lott har givit en vinst så måste man ha med denne för att kunna hämta ut sina pengar, och om man då råkar slänga eller tappa bort sin lott så är allting förstört.

Om man å andra sidan spelar online så finns det inga lotter som man behöver hålla reda på och inga resultat som man behöver ta reda på. Man blir informerad via e-mejl om man har vunnit någonting, och spelsidorna håller ens lotter säkert förvarade i digital form.

Spela lottospel från runtom i världen

Om man spelar genom en fysisk lott så har man vissa begränsningar gällande vilka lotterier man kan delta i. Om man exempelvis bor i Europa så är det just europeiska lotter som man måste hålla sig till. På samma vis betyder en amerikansk adress att det enbart är amerikanska lotterier som står på menyn.

Vid online spel är det dock en helt annan femma. Man har tillgång till lotterier från Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien – ja, helt enkelt hela världen. Det finns inga gränser för vilket lotteri man kan delta i, så utbudet online blir naturligtvis mycket bredare än det fysiska alternativet.

Erbjudanden finner man på nätet

Det är sällan att en speciell kampanj eller erbjudande dyker upp i affärer när man väljer att köpa fysiska lotter. De flesta har säkerligen inte stött på detta överhuvudtaget, och det finns ett skäl till varför det är så – den stora sällsyntheten av att detta skulle äga rum.

Man kommer inte att stöta på några gratislotter eller något ”köp en lott, få en lott kostnadsfritt”. Man betalar helt enkelt för det som man får. När man istället spelar lotto online så finns det en rad olika välkomstbonusar och nya kampanjer som dyker upp titt som tätt.

På vissa spelsidor kan man till och med få gratislotter på ens födelsedag samt delta i olika tävlingar som kan leda till ännu fler gratislotter. Genom att spela online får man därför tillgång till så mycket mer!

Lotteri winner

Termer som kan vara bra att kunna

När man spelar lottospel på nätet så kommer man snart att märka hur de olika vinsterna inte alltid ser likadana ut. Möjligtvis har du mottagit kuponger, bonuspengar och kontanter, men hur skiljer sig dessa egentligen när det kommer till användningsområden?

Trots att man är väl medveten om hur man kammade hem de olika vinsterna så behöver inte detta betyda att man vet hur man ska lösa in dem. Nedan ska vi därför tala lite mer om vad de olika vinsterna egentligen betyder. Innan dess så kan det vara bra att ha i åtanke hur ens kontosaldo består av belopp som man har mottagit genom kampanjer, snabbspel och lotterier.

De tre olika vinsterna som finns är då kuponger, bonusar samt kontanter. Vad man väljer att spela och hur man väljer att spela har en står påverkan på hur vinsten ser ut, och det är just de tre tidigare nämnda vinsttyperna som vi ska tala mer om.

Hur fungerar kontanter?

Kontanter kan komma in på ens saldo på tre olika sätt, där den första helt enkelt handlar om insättningar. När man sätter in pengar på sitt konto så räknas dessa som kontanter. Dessa pengar kan man sätta in på sitt kontos saldo, spela för eller flytta till ens bankkonto genom att göra ett uttag.

Förutom att motta kontanterna genom att göra en insättning så kan de även komma in på ens saldo genom att exempelvis vinna på skraplotter, snabbspel eller dylikt. Sist men inte minst kan kontanterna även vara vinster som man har kammat hem när man spelade på lotterier, vanligtvis utan att använda bonuspengar att spela för.

Hur fungerar bonuspengar?

Detta leder oss till bonuspengar – hur får man egentligen dessa? I de flesta fall så mottar man denne typ av pengar genom att ta del av en kampanj, ett erbjudande eller genom att få dem som en välkomstgåva när man skapar sitt spelkonto.

Ett exempel på ett erbjudande kan vara ”cashback”, vilket betyder precis vad det låter som. Kanske gör man en insättning på 100 kronor och därtill får 100 kronor helt utan kostnad.

De pengarna som man har satt in räknas till kontantsaldot medan de pengarna som man fick av lotteriet som en bonus räknas till krediter i bonussaldot. Man kan då spela för alla 200 krediter, men man kan enbart göra ett uttag på pengarna i kontantsaldot.

Det andra sättet som man plötsligt kan få bonuspengar på är genom erbjudandet gällande betalningsmetoder. Det kan exempelvis pågå en kampanj där man mottar en viss bonus om man använder sig av en specifik betalningsmetod. Kontanterna som man sätter in är som sagt uttagningsbara närhelst man vill, men bonusen som man fick är låst för att enbart kunna användas på lotteriet. Sist men inte minst finns även så kallade ”konverterade vinster från lottospel”.

Kanske löser man in 1 000 svenska kronor som man har vunnit och då mottar 200 kronor i bonus. Likt de andra exemplen landar ens 1 000 kronor i kontantsaldot medan de 200 bonuspengarna landar i bonussaldot. Det är inte svårare än så!

Hur fungerar kuponger?

Man kan se kuponger som lite av en synonym för ”gratisrader”. Dessa kuponger ser till så att man får möjligheten att spela en rad på ett visst lotteri utan att behöva betala för den. Hur kupongerna exakt ser ut skiftar från lotteri till lotteri, men grundprincipen är densamma.

En spelsida kan exempelvis ha ett erbjudande tillgängligt där man köper 4 lotter till ett visst lottospel och som en belöning får en kostnadsfri kupong som kan användas på ett annat (eller samma) lottospel. Kanske består erbjudandet till exempel av att man köper 4 lotter inom MegaMillions och därtill får en kupong på en gratisrad hos EuroJackpot.

Likt bonuspengarna finns det även lotterisidor som belönar en med gratiskuponger om man loggar in på sin födelsedag, och när det kommer till välkomstgåvan vid registrering så är det inte sällan som en gratiskupong delas ut.

Det som är skillnaden mellan just bonuspengar och en kupong är att bonuspengarna vanligtvis kan användas till vad man vill på spelsidan medan kupongerna används på ett specifikt lottospel som spelsidan själv bestämmer. Med all den här informationen i åtanke så har man definitivt nog med kunskap för att ge sig in i lotterivärlden.

Allt man behöver göra nu är att välja sin favoritspelsida, skapa ett konto där och göra sin första insättning. Kanske ligger den perfekta vinsten och väntar på en runt hörnan, så det är bara att börja spela. Testa på någon av de många spelsidorna som antingen är svenskt eller ifrån ett helt annat land.

Senast uppdaterad 3 juli, 2021