Hur lottoresultat går till

Allting har förenklats avsevärt när det gäller lottospel nu när vi har tillgång till internet. Allt man behöver göra för att delta i ett lottospel är att ge sig ut på sin dator, telefon eller surfplatta och hitta den lottosida som passar en som handen i handsken. Under tidigare dagar hade man inget annat val än att köra till en affär i närheten och köpa lotter vid kassan, men saker och ting har verkligen förändras – inte minst för lottoresultaten som nu snabbt och smidigt kan ses online. Hur går då egentligen detta till?

Lottoresultat

Att se sina lottoresultat på nätet

De som har ett intresse för lottospel vet säkerligen hur processen går till. Man väljer ett spel som intresserar en och tar sen ett beslut kring hur ens enkelrad (eller ett flertal rader) ska se ut. Dessa väljer man antingen själv eller slumpar fram. Därefter sker dragningen och sedan är det dags för resultaten. För att man aldrig ska behöva vänta alltför länge så är det inte sällan som lottospel har sina dragningar flera gånger i veckan. Spel såsom Keno 24/7 har till och med dragningar var fjärde minut, och detta betyder givetvis att resultat inte behöver väntas på under en längre tid.

Om man har tagit del av ett lottospel så kommer man att motta ett mejl om resultaten så fort dragningen har skett och de vinnande numren är på plats. Håll dock på minnet att dragningarnas tider kan variera beroende på lottospel. Med tanke på att dragningarna ofta äger rum i andra länder än Sverige så kan det hända att några sker mitt i natten, och då kommer man antagligen att se sitt resultat först på morgonen. Oavsett om man prenumererar på en lottorad eller enbart har köpt en enkelrad så kommer man alltid att få ett mejl där resultatet är uppradat – eller så kan man besöka lotteriet på nätet och gå in på resultaten därifrån.

Senast uppdaterad 23 augusti, 2018