Lotteri genom tiderna

Ordet lotteri är en benämning som syftar på ett spel där resultatet och den som vinner baseras på slumpen. Inom denne kategori finner man spel såsom lottdragning, lyckohjul, bingospel, automatspel, roulettspel och tärningsspel för att enbart nämna några få. Numera kanske man tänker på lottospel online när man hör just ordet lotteri, men så har det verkligen inte alltid varit.

Lotteri

Att ta del av det traditionella lotteriet

Den här typen av lottospel har inte precis dött ut, men en relativt stor del av det traditionella lotteriet har ersatts av lottospel online. Den traditionella versionen går ut på att man köper en lott och sedan helt enkelt väntar på resultatet. Det står ett visst nummer på lotten, och när alla lotter är slutsålda får man reda på huruvida man har vunnit eller inte. En majoritet av lotterna är alltid nitlotter, vilket betyder att det inte finns någon vinst på dem.

Det är mycket vanligt att lotter säljs under juletid, på marknader eller på nöjesparker, men det är även möjligt att ta del av de lottodragningar som idrottsföreningar och skolklasser håller i. De två sistnämnda erbjuder vanligtvis lotter för att samla in pengar till deras förening eller till en klassresa.

Hur vinner man på lotteri?

Det finns inget säkert sätt att vinna på lotto, men det finns fortfarande ett par tips och tricks för att få en större vinst om man väl vinner. Ett händigt tips är att inte välja ett nummer mellan 1-31, med tanke på att många väljer dessa.

För ett stort antal spelare kan de representera viktiga dagar i månaden, och folk väljer därför dessa nummer på grund av sentimentala anledningar. Om man istället väljer ett nummer som inte ligger på mellan 1 och 31 slipper man att dela sin vinst med ett flertal spelare om det nu visar sig att man vinner.

Senast uppdaterad 23 augusti, 2018