Lotteriinspektionen mottar snart spellicensansökningar

Vid nästa årsskifte är det menat att det ska bli en omställning till licensmarknad, och förberedelserna för detta är numera i full gång. Lotteriinspektionen (även känd som den svenska spelmyndigheten) kommer börja ha möjlighet att motta ansökningar kring spellicenser den första juli och den senare tiden framöver. Det är nu redan under våren som Sveriges riksdag ska bekräfta och fastställa det liggande förslaget från regeringen kring en ny typ av lag inom spelandet. Denne går ut på att spelmonopolet ska bli ett minne blott när 2019 rullar in.

Lotteriinspektionen

Förberedelserna för omställningen till licensmarknad har pågått under ett tag av den svenska spelmyndigheten medan man väntar på att lagändringen ska gå igenom. Så sent som för någon vecka sedan talade myndigheterna om att ansökningar om spellicenser snart kommer att kunna skickas in. Om man vill skicka iväg en ansökning om licens som Lotteriinspektionen ska ta emot är det den första juli det här året som man bör satsa på. Lagen börjar dock inte att gälla förrän år 2019. Ännu har det inte bestämts att det ska finnas någon gräns på den mängd ansökningar som man kan skicka in, men operatörerna som är i behov av en spellicens måste ha möjligheten att betala in en skatt som ligger på 18 %, och dessutom kunna uppfylla ett flertal villkor som kommer att klargöras vid ett senare datum.

Svensk lottosida med 50 av världens lotterier

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Kommer de flesta att få sin ansökning beviljad? Detta beror på hur ansökningens kvalitet ser ut och under vilken tidpunkt som de nått Lotteriinspektionen. Både bolaget och själva ansökningen måste bedömas i deras helhet. Spelverksamheten måste exempelvis alltid drivas på ett mycket sunt vis, samt att det alltid ska finnas en god säkerhet tillsammans med ett högt konsumentskydd. Tiden då man har möjlighet att skicka in en ansökning är inte långt borta, så om man är ett spelbolag bör man ta tillfället i akt och förbereda redan nu.

Senast uppdaterad 23 augusti, 2018