Lotto i Sverige

Det finns få aktiviteter som är så spännande som att spela på lotto, och denne åsikt delas av en hel ocean av personer runtom i vårt avlånga land.

Tack vare den stora efterfrågan har det därför dykt upp fler och fler olika lottospel under årens gång – någonting positivt för spelare som nu har många valmöjligheter framför sig. Oavsett om man är ute efter ett svenskt eller ett utländskt lotteri med antingen en stor eller mindre jackpott finns det lottospel för alla.

Lottospel i Sverige

Hur nätet gör lottospel enklare

Det är vida känt att det bara blir enklare och enklare att spela online lotto för varje år som går. Detta är tack vare nätet som gör hela världen mer tillgänglig för oss. Istället för att enbart kunna spela på svenska lotterier kan vi genom nätet få tillgång till lottospel från alla tänkbara länder.

Spanska, amerikanska, brittiska, australienska och tyska lotterier är bara ett litet smakprov på allt som ligger och väntar på en. Med bara några knapptryck kan man nå det perfekta lottospelet enligt ens preferenser.

Lottospel som är väl värda att kika närmare på

Om man redan nu känner att det är dags att ta tjuren vid hornen och testa på ett lottospel finns det många varianter med olika stora priser att potentiellt hämta hem. Om man exempelvis är på jakt efter ett lottospel med utomordentligt stora vinster men med lite lägre vinstchanser kan EuroMillions vara spelet för en.

Att kamma hem den minsta vinsten må vara en 1:22 chans, men om man siktar på den enorma jackpotten är det tyvärr en 1:139 838 160 chans. Naturligtvis behöver man dock inte gå efter just jackpotten på flera miljarder kronor, då även de mindre vinsterna är utomordentligt generösa.

Om det är mindre vinster men större vinstchanser som lockar en kan man alltid kika på Mini lotto. Med en jackpot på 700 000 kr är det en betydligt lägre summa än jackpotten hos exempelvis EuroMillions, men samtidigt är en lott för att spela på Mini lotto billigare än hos EuroMillions samt att chansen att man prickar rätt är ganska mycket större.

Dessa lottospel är endast två exempel, och det finns många fler alternativ att stöta på. Allt man behöver göra är att hitta en spelsida som faller en i smaken, registrera sig och därefter kika på det breda utbudet av lottospel. Man kommer med största sannolikhet att hitta någonting som passar en perfekt.

Senast uppdaterad 16 januari, 2023