Spelstopp för 6 stora lotterier i Sverige

Lotterier har länge varit en populär form av spel runt om i världen, och i Sverige är det inte annorlunda. De stora lotterierna som Svenska Spel lotto, Eurojackpot, Euromillion mfl. erbjuder en mängd olika spelalternativ.

Men när är egentligen spelstopp för Lotto? I den här artikeln kommer vi att titta på spelstopp för Lotto i Sverige och vad det innebär för dig som spelar lotto.

Spelstopp för olika lotto spel

Spelstopp för Lotto (svenska spel)

Spelstoppet för Lotto i Sverige varierar beroende på vilken dag dragningen äger rum. För onsdagsdragningarna är spelstoppet kl. 18:59 på onsdagen, medan för lördagsdragningarna är det kl. 18:59 på lördagen. Detta betyder att du måste ha köpt din lott senast kl. 18:59 på dragningsdagen för att delta i dragningen.

Spelstopp för Euromillions

Euromillions är ett av de största lotterierna i Europa, och på Lottoland kan du delta i spelet online. Spelstoppet för Euromillions på Lottoland är vanligtvis kl. 19:30 på tisdagar och fredagar. Detta betyder att du måste ha köpt din lott senast kl. 19:30 på dragningens dag för att delta i dragningen. Om du missar spelstoppet måste du vänta till nästa dragning för att köpa en lott och delta igen.

Spelstopp för Vikinglotto

Vikinglotto är ett annat populärt lotteri i Europa, som erbjuder dragningar varje onsdag. Spelstoppet för Vikinglotto är vanligtvis kl. 19:00 på onsdagar. För att delta i dragningen måste du ha köpt din lott senast kl. 19:00 på dragningens dag.

Spelstopp för Eurojackpot

Eurojackpot är ett annat europeiskt lotteri som erbjuder stora vinster. Dragningar sker varje fredag och tisdag och spelstoppet för Eurojackpot är vanligtvis kl. 19:00. För att delta i dragningen måste du ha köpt din lott senast kl. 19:00 på dragningens dag.

Spelstopp för Mega Millions

Mega Millions är en av de största lotterierna i USA och på Lottoland kan du delta online genom att betta på lotteriet. Spelstoppet för Mega Millions på Lottoland är vanligtvis kl. 04:00 på onsdagar och lördagar (svensk tid). Detta betyder att du måste ha köpt din lott senast kl. 04:00 på dragningens dag för att delta i dragningen.

Spelstopp för US Powerball

US Powerball är ett annat populärt amerikanskt lotteri som erbjuder stora vinster för den som lyckas få alla rätt. På Lottoland kan du delta online om du vill testa detta lotteriet. Spelstoppet för US Powerball på Lottoland är vanligtvis kl. 04:00 på torsdagar och söndagar (svensk tid). För att delta i dragningen måste du ha köpt din lott senast kl. 04:00 på dragningens dag för att inte missa chansen att vara med.

Vad händer om jag missar spelstoppet?

Om du missar spelstoppet  kan du inte längre delta i dragningen för den aktuella dagen. Istället måste du vänta till nästa dragning för att köpa en lott och delta igen. Detta gäller oavsett om du spelar på nätet eller i en fysisk butik.

För att undvika att missa spelstoppet kan det vara en bra idé att köpa en lott i god tid innan spelstoppet eller att ställa in en påminnelse på din mobiltelefon eller kalender.

Senast uppdaterad 6 mars, 2023