Vad kostar lotto?

Att drömma om en storvinst är något som många gör, och att spela Lotto är ett av de mest populära sätten att förverkliga den drömmen i Sverige.

Men vad kostar det egentligen att spela Lotto? Här dyker vi ner i priserna och kostnaderna för att spela Lotto i Sverige.

Kostnader för att spela lotto i Sverige

Vad kostar lotto

När det gäller att spela Lotto är enkelrader det vanligaste och enklaste sättet. Varje rad består av sju nummer och kostar 3 kronor. Du kan själv välja numren eller använda funktionen ”Slumpa” för att låta datorn välja åt dig. För att öka dina chanser att vinna Drömvinsten kan du lägga till Joker i ditt spel, vilket kostar minst 10 kronor extra.

För att komma igång med ditt Lotto-spel, följ dessa tre enkla steg:

  1. Välj sju nummer för att skapa din rad. Du kan spela upp till 15 rader per spel.
  2. Scrolla ner på skärmen för att välja dragning, insats på Joker, vilka dagar du vill spela och hur länge du vill att spelet ska pågå.
  3. Klicka på ”Betala” för att slutföra ditt spel.

Priser för enkelrader och systemspel

Enkelrader kostar, som nämnts, 3 kronor per rad. Om du väljer att spela fler rader kan kostnaden snabbt öka, men det ger också fler chanser att vinna.

Systemspel är ett annat alternativ där du kan välja fler nummer än sju per rad, vilket ökar antalet möjliga kombinationer och därmed också kostnaden. Systemspel kan vara dyrare, men de ökar också dina chanser att vinna genom att täcka fler nummerkombinationer.

Extra kostnader och tillval

Förutom grundkostnaden för enkelrader och systemspel finns det extra kostnader och tillval som kan påverka det totala priset. Ett av de vanligaste tillvalen är Joker, som kostar minst 10 kronor per insats. Joker ger dig chans att vinna Drömvinsten, vilket är en av de största vinsterna i Lotto.

Du kan även välja att spela flera dragningar, vilket innebär att ditt spel deltar i flera omgångar av Lotto-dragningen. Detta ökar förstås också den totala kostnaden men ger fler chanser till vinst över tid.

Vanliga frågor om lotterikostnader

Var kan man se priser för lotto i Sverige?

Priserna för Lotto i Sverige kan enkelt ses på Svenska Spels hemsida eller i deras mobilapp. Där finns en tydlig översikt av kostnader för enkelrader, systemspel och tillval som Joker.

Dessutom kan du hitta information om aktuella kampanjer och specialdragningar som kan påverka kostnaden. Att hålla koll på dessa källor är ett bra sätt att få en uppfattning om vad det kostar att spela Lotto och att planera ditt spelande därefter.

Finns det avgifter för att hämta lottervinster?

När du vinner på Lotto tillkommer det inga avgifter för att hämta ut dina vinster. Vinster upp till 30 000 kronor kan du hämta ut direkt på ditt spelkonto eller via ditt bankkonto.

För större vinster kan det krävas att du kontaktar Svenska Spels kundtjänst för att hantera utbetalningen, men det tillkommer inga extra avgifter för detta.

Det är viktigt att alltid kontrollera din lott och hålla koll på dina vinster, så att du inte missar någon möjlighet att hämta ut din vinst.

Källa: https://www.svenskaspel.se/lotto/spelguide/sa-har-spelar-du

Senast uppdaterad 30 maj, 2024