Var medveten om reglerna för lotterier

Att definitionen av lotteri är uppenbart för de flesta är fullt förståeligt med tanke på hur vi ständigt är omgivna av just lottospel. Idrottsföreningar håller i lottodragningar för att samla in mer pengar till föreningen, skolor håller i lottodragningar för att samla in pengar till klassresor och även tivolin samt marknader är fyllda av olika lottospel. Gå in i vilken tobaksaffär som helst och du blir snart bemött av ett flertal skraplotter.

Kort och gått, lotteri finns överallt runtomkring oss, men det är inte alla som är medvetna om vad som faktiskt gäller. Hur ser lagarna och reglerna egentligen ut?

Lotteri

Lotteri – Vad man får och inte får göra

För det första kan det vara bra att veta om att man inte får delta i något tillståndspliktigt lotteri om man är under 18 års ålder. Casino Cosmopol har en ännu högre åldersgräns som ligger vid 20. Förutom de som är under 18 års ålder får den som har hand om hela lottodragningen inte heller ta del i själva lottospelet. Det är nämligen enkelt att fuska på detta vis genom att låtsas att det finns en rättvis lottodragning och därefter enbart kora sig själv vinnaren.

Reklamlänk | Regler & Villkor gäller | Tidsbegränsat erbjudande | Gäller nya spelare | 18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | spelpaus.se

Om man har köpt en lott är det förbjudet att sälja denne vidare i vinstsyfte om inte arrangören har sagt att detta är okej. Det kan dessutom vara bra att veta att en privatperson eller ett företag i de flesta fall inte har tillåtelse att anordna en lottodragning. Det är dock inte mot lagen att tillståndsfritt hålla i en lottodragning när det kommer till offentliga tillställningar såsom tivolin, offentliga danstillställningar eller idrottsevenemang av något slag. Om man är intresserad av att ta reda på mer kring lagar och regler gällande lotteri kan man alltid besöka Lotteriinspektionen och läsa mer om hur allting fungerar där.

Senast uppdaterad 23 augusti, 2018